Χλωρίδα

http://www.tilo-botanica.eu

Στην Τήλο, τα μάτια ευφραίνονται από την ανεξάντλητη ποικιλία φυτών, κυρίως την εποχή της άνοιξης, ενώ η αίσθηση της όσφρησης ικανοποιείται από τα πολλά αρωματικά βότανα. Φυτικά είδη όλων των αντιπροσωπευτικών βιοτόπων, σε διαφορετικές εδαφικές συνθήκες κατακλύζουν το νησί.

Τα είδη που θα συναντήσετε περισσότερο στις βόλτες σας είναι η ασφάκα (Phlomis Floccosa), η μηδική (Medicago heyniana Greuter) ο φλόμος (Verbascum), η καμπανούλα (Campanula simulans Carlstrom), πολλές ορχιδέες (8 είδη Ophrys και 4 είδη Serapias), η ήμερη βελανιδιά (Quercus ithaburensis subsp. Macrolepis) και 5 άλλα είδη βελανιδιάς, πολλές τσικουδιές (γραμιθιές) ευρέως διαδεδομένες στο νησί, ο κρίνος της θάλασσας (Pancratium maritimum), το μοσχάγγαθο (Eryngium maritimum) στην παραλία της Ερίστου, το άγριο τσάι (Sideritis curvidens) και τα τριφύλλια (7 είδη Trifolium).

Για τους μελετητές αλλά και τους λάτρεις της φύσης και της χλωρίδας που περιλαμβάνει, παρατίθεται παρακάτω αναλυτικός κατάλογος των χλωριδικών ειδών που συναντώνται στην Τήλο.

 

Additional information