Χαιρετισμός του Δημάρχου

 Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο του ξεχωριστού μέρους της ομορφότερης γωνιάς της Μεσογείου που είναι τα Δωδεκάνησα.

Στη θαυμάσια αυτή γειτονιά του πλανήτη μας, η Τήλος ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες ομορφιές του φυσικού της περιβάλλοντος και για την αέναη προσπάθειά της για ανθρωποκεντρικές δράσεις και κατακτήσεις. Εδώ, οι πολίτες αυτού του κόσμου αναμετρώνται πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό τους, σε μια προσπάθεια ανύψωσης που μετριέται με το αν η ευτυχία τους, με ότι αυτοί αντιλαμβάνονται, έχει μια βασική προϋπόθεση...  την ευτυχία των άλλων.

Περισσότερα: Χαιρετισμός του Δημάρχου

Περιήγηση στο νησί

Η Τήλος σας περιμένει… με δεκαεννέα παραλίες, δώδεκα βουνά με ρέουσες φυσικές πηγές, επτά μεσαιωνικά κάστρα, ένα βυζαντινό μοναστήρι, διακόσιες εκκλησίες, ένα σπήλαιο με πολλές ανασκαφές, ένα χωριό πολιτιστικό μνημείο, πάνω από εκατό είδη πουλιών, εκατοντάδες άγρια είδη χλωρίδας και περίπου πεντακοσίους κατοίκους. Διατηρώντας τη φυσιογνωμία του παρελθόντος, στην Τήλο ανοίγεται μπροστά μας η Ελλάδα των προηγούμενων χρόνων.

Περισσότερα: Περιήγηση στο νησί

Πολιτισμός της Τήλου

Η πλούσια πολιτισμική παράδοσή της Τήλου συνδέεται άμεσα με την ιστορία της. Ποικίλα δείγματα του πολιτιστικού της χαρακτήρα αποτελούν τα αρχαία και βυζαντινά μνημεία της, τα πολλά κάστρα της, τα σπήλαια, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια και οι σπάνιες εικόνες και αγιογραφίες. Συγκεκριμένα, μεγάλη καλλιτεχνική δραστηριότητα στον τομέα της εκκλησιαστικής αγιογραφίας αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων.

Περισσότερα: Πολιτισμός της Τήλου

Additional information